úterý 12. prosince 2017

RECENZE | Beauty Blender vs. Real Techniques houbičky

Nanášení makeupu pomocí houbiček je v již dlouho velice oblíbená technika a já ji také preferuji. Nejen, že mi přijde rychlejší a snazší, ale mám ráda jemnější krytí a přirozenější efekt a k tomu jsou houbičky perfektní. Navíc jsou houbičky multifunkční, protože se dají využít nejen při nanášení makeupu, ale také na korektor a další krémové produkty, a dokonce i na pudry. A protože dnes již je jich na trhu mnoho, vybrala jsem dvě velice populární a známe, porovnala je a zde je výsledek.




Tato houbička je asi průkopníkem mezi všemi houbičkami toho typického tvaru kapky. Jako u všech těchto houbiček jí stačí namočit a houbička zvětší objem. Potom je krásně měkoučká, jemná a hodně poddajná. Makeup se s ní nanáší rychle a pohodlně, konečný výsledek je velice přirozený a makeup na pleti téměř nevidíte. Samozřejmě důvodem je i to, že houbička má tendenci část makeupu vsáknout - ale to dělají všechny. Při několika prvních praních houbičky jsem si všimla, že z ní teče růžově zabarvená voda, ale na kvalitě houbičky to nijak neubralo a při pravidelném mytí si svou funkčnost udržela, a pořád vypadá téměř jako nová.

Real Techniques houbička| 179Kč
Myslím, že Real Techniques přišli s houbičkou na makeup záhy po Beauty Blenderu, ale jejich houbička je naprosto jiná, jak tvarem, tak materiálem. Zatímco Beauty Blender vypadá jako kapka, Real Techniques přišli s houbičkou, která má kulatou část šikmo seříznutou, takže zde vzniká rovná plocha. Tato změna umožňuje mnohem rychlejší aplikaci makeupu. Materiál je méně pórovitý a o něco tužší než Beauty Blender, nicméně na pokožce je příjemnější. Zato má bohužel občas tendenci hýbat s již nanesenými produkty a kupříkladu korektor se s ní nanáší velice špatně. Co do konečného výsledku práce houbičky ale nevidím rozdíl. Real Techniques houbička se ovšem udržuje lépe čistá a snadněji se vymývá. Musím ale podotknout, že v houbičce již po pár měsících vidím trhliny.

Pokud bych měla dát konečný verdikt, řekla bych, že se oplatí investovat do Beauty Blenderu. Ačkoli se cena zdá být vysoká, pokud se o houbičku dobře staráte, vydrží opravdu hodně dlouho. A pokud máte rády jemnější, přirozený vzhled, rozhodně je pro vás dobrou volbou. :-)





SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig